HWS Toz Metal Takım Çeliği

HWS, Rovalma yeni nesil takım çeliği ailesinin yüksek aşınma direncine sahip, ekstra yüksek toklukta üyesidir. Özellikle İleri Yüksek Mukavemetli Çeliklerin (AHSS) sertleştirilmiş durumlarındaki kesme işlemleri için tasarlanmıştır.

HWS Toz Metal Takım Çeliği.

HWS takım çeliği çok yüksek aşınma direnci, sertlik ve tokluğu bir araya getiren bir toz metalurjik çeliktir.

HWS Isotropic ve Premium serisi 66HRC sertliğe kadar çıkarak,  yüksek aşınmayı ve tokluğu eş zamanlı sağlayarak ideal bir takım çeliği çözümü oluşturmaktadır.

 HWS iki farklı kalitede sunulmaktadır;

  • HWS Isotropic  
  • HWS Premium

HWS Premium, HWS Isotropic’e göre daha yüksek tokluğa sahiptir.

1500MPa’a kadar sacların şekillendirilmesinde, delme ve kesme operasyonlarında kullanılabilen HWS takım çeliği, özellikle aynı anda tokluk ve aşınma dayanımı isteyen kalın sacların, kesme ve delme operasyonlarında da başarılı sonuçlar vermektedir.

HWS takım çelikleri zor çalışma koşullarındaki kesme, derin çekme gibi diğer işlemlerde, kıvırma kalıplarında ve şekillendirilmesi zor malzemelerin  şekillendirilmesinde de kullanılmaktadır.

Derin çekme erkeklerinde, toz metal preslemedeki döküm ve zımbalarda ; abrasif alaşımlarla güçlendirilmiş plastiklere maruz kalan plastik enjeksiyon kalıpları lokmalarında, paslanmaz çeliklerin hassas kesme kalıplarında (fine cutting), merdanelerde, çenelerde ve diş taraklarında; soğuk ve sıcak merdane toplarında; soğuk ve sıcak dövme erkeklerinde, soğuk şekillendirmedeki çivileme ve ekstrüzyon zımbalarında; orta kalınlıktaki sacların kesme bıçakları ve kıvırma kalıplarında,  dairesel testerelerde de önemli avantajlar sağlar.

HWS Uygulama Örnekleri

Mobilya Sektöründe

HWS takım çelikleri  Mobilya sektörü için menteşe üretiminde kullanıldığında  3,7%-V Toz metal takım çeliğine göre 4 kat fazla ömürlü olmaktadır.

Pres hızı 120’den 160 vuruş/dak’ya çıkarıdığında, HWS Premium problemsiz olarak çalışmaya devam ederken 3,7%-V Toz Metal Takım Çeliği ve 6,4%-W Toz Metal Takım Çeliği hemen kırılmıştır.

Otomotiv sektöründe

HWS takım çeliği  otomotiv sektöründe delme ve hassas kesme (Final Cut) kullanımlarında 10,4% - W Toz metal takım çeliğine göre %74 fazla ömürlü olmaktadır.

HWS Extra yüksek mukavemetli sıcak şekillendirilmiş parçalar için zımba yapımında da fark yaratır.